Mantelzorg

Kinderen en andere familieleden van ouderen

Je zorgt deels voor jouw vader en/of moeder? En deze wil graag met een computer leren werken? Herkent u de volgende frustratie?

Je probeert jouw ouder iets uit te leggen over computergebruik en voor de zoveelste keer wordt niet begrepen wat u bedoelt. Uw geduld raakt steeds sneller op. U durft het woord computer niet meer te noemen bij uw ouder in de buurt, vrezend dat u binnen de kortste keren uw frustratie zult herbeleven.

Heel normaal. De meeste mensen kunnen hun directe naasten niet op een geduldige manier iets leren. Het klinkt misschien gek, maar de onderlinge band is meestal te close, waardoor het moeilijk is om objectief en geduldig te blijven. Terwijl je dat bij de buurman of een vreemde wel kan, lukt dat jou bij jouw ouder vaak niet. Dat geldt ook – misschien zelfs juist – op computergebied. Zelf heb je waarschijnlijk alles spelenderwijs geleerd, waardoor het nog moeilijker is om je in de gedachten van jouw ouder te verplaatsen.

Je wilt natuurlijk ook niet altijd achter de computer kruipen, als je op bezoek bent. Dat kost veel te veel van jullie gezamenlijke spaarzame tijd.

Ouderen hebben speciale aandacht nodig. Die kunnen en willen wij ze graag geven.

Zorg jij voor de (niet al te oude) computer en Internet, dan doen wij de rest. En binnen korte tijd kan je met jouw ouder via Internet contact maken en houden. Prachtig, nietwaar? En dat op een tijdstip, dat het jullie beiden uitkomt.

En heeft jouw ouder daarna nog een probleem, no problem, dat lossen wij op.

Cadeau-suggestie: Een paar computerlessen.